Communicatie

Goede en juiste communicatie binnen een onderneming is zeer belangrijk. Er moet namelijk contact worden gelegd intern, maar ook zeker extern naar bijvoorbeeld klanten of zakenpartners toe. Dit kan op een aantal manieren en wij zullen u hierbij een zo duidelijk mogelijk beeld bij geven.

Interne communicatie
Wanneer het gaat om de communicatie rondom een project, wat in de meeste gevallen zo is, moet u op een aantal aspecten letten. Allereerst moet u zichzelf twee vragen stellen; Is het project gemakkelijk of is het een complex project? Wanneer het een complex project is, zullen er veel belanghebbenden zijn. Hierop moet de communicatie worden aangepast, want zij willen zichzelf natuurlijk zoveel mogelijk informatie verschaffen.
De tweede vraag die u uzelf moet afvragen luidt; Is het project door de politiek bepaald of komt het voort vanuit de samenleving? Dit is in veel gevallen lastig aan te geven, want u zult zelf het project opzetten. U kunt uzelf inlezen in de werkzaamheden en gemaakte beslissingen van de politiek, zodat u hier misschien een duidelijk beeld bij krijgt.

Wanneer er een project aan de gang is binnen een bedrijf, moeten de ‘neuzen één kant op staan’ binnen het bedrijf. Van het bestuur tot de “gewone” werknemer, iedereen moet een duidelijk beeld hebben van de situatie die er op het moment speelt. Zorg dus voor een goede interne communicatie, zodat een project op elk gebied binnen de organisatie in goed handen zal vallen en tot een goed einde gebracht kan worden.

Externe communicatie
Externe communicatie is zoals u verwacht; wanneer er vraag naar een product is zal deze bij wijze van spreken zichzelf verkopen. Er hoeft weinig tijd en budget te worden besteedt aan communicatie naar buiten, want personen zijn opzoek naar het product. Wanneer een product aan ‘de man’ gebracht moet worden, zal de communicatie een stuk intensiever zijn, want externe personen zullen moeten worden overtuigd van de werking en het voordeel van een desbetreffend product. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat deze mensen jouw product gemakkelijk kunnen vinden of bij jouw terecht komen? Hieronder vertellen we in het kort de kracht van online marketing voor het verspreiden van jouw product!

Online marketing als extern communicatiemiddel
Een goede manier om een externe partij op een juiste manier te benaderen is met een kwalitatieve webshop, zoals een Magento webshop van BigBridge. Op deze manier krijgen mensen in één keer een duidelijk beeld van uw uitstraling en werkwijze. Binnen uw online communicatie strategie is het wel zaak dat er volledig ingespeeld wordt op de online kansen om uw publiek te bereiken. Dit kan door middel van allerlei online kanalen als:
– SEO
– SEA
– Social Media
Door de bovenstaande kanalen in te zetten kunt u heel gericht uw doelgroep bereiken en vervolgens op de gewenste manier communiceren.