3 manieren om op te vallen bij een beurs of evenement

Met je onderneming op een branche gerelateerde beurs of evenement staan kan een zeer goede manier zijn om je onderneming bij de doelgroep onder de aandacht te brengen. Waar je alleen voor moet oppassen is dat je onderneming in vergetelheid raakt. Op een dergelijke bijeenkomst ben je namelijk absoluut niet de enige. Jouw doelgroep wordt ondergedompeld in (verkoop)praatjes en informatie dus je moet ervoor zorgen dat je opvalt tussen je concurrenten. Maar hoe doe je dat?

1. Maak gebruik van multimedia

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen veel beter dingen onthouden en begrijpen wanneer er gebruikt wordt van visuele beelden en/of geluid. Een langdradig praatje met een PowerPoint presentatie zal dus niet voldoende zijn om de aandacht vast te houden.

Probeer daarom zo veel mogelijk gebruik te maken van visuele beelden en geluiden. Probeer bijvoorbeeld jouw product of dienst uit te leggen aan de hand van een duidelijke animatie. Of vat de sterke punten van jouw onderneming en de branche samen in een aansprekende infographic.

2. Geef men wat mee naar huis

Het is normaal dat wanneer je op een beurs of evenement staat, je de bezoekers van je stand een folder meegeeft als ze interesse hebben. Misschien dat de folder van jouw onderneming ontzettend goed in elkaar gezet is, maar de meeste folders belanden na zo’n dag gewoon in de prullenbak. Geef je doelgroep daarom kleine relatiegeschenken mee naar huis. Relatiegeschenken als polsbandjes bedrukken zijn relatief goedkoop en altijd leuk om te krijgen!

3. Positioneer je slim

Men denkt hier vaak niet over na tot ze daadwerkelijk hun stand opgezet hebben, maar de positie van jouw stand ten opzichte van de rest is zeer belangrijk. Je wilt natuurlijk niet die ene stand die helemaal achteraan in de zaal staat. Vaak is het mogelijk om van tevoren je voorkeur aan te geven. Doe dit dus ook! Over het algemeen is de beste positie bij een vorm van catering. Dit omdat hier de meeste mensen (langs) zullen komen om even pauze te nemen van alle stands. Door je stand hier dichtbij te plaatsen zal hun rustende oog snel op die van jou vallen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *