3 tips voor het optimaliseren van contactaanvragen via je website

Iedereen wilt natuurlijk meer halen uit de mooie website de ze laten realiseren.

Voor de meest bedrijven betekent dat ze meer contactaanvragen binnen krijgen van potentiële klanten.

In dit artikel bespreken we 3 tips die jij kunt gebruiken om je website te optimaliseren voor aanvragen van klanten.

Tip 1: Vestig je als expert door middel van content marketing

Het positioneren van jezelf als expert binnen je vakgebied heeft veel voordelen. Mensen kopen sneller van mensen die zij zien als experts binnen hun vakgebied.

Vandaar dat het zinvol is om te werken aan het positioneren van jezelf als expert. Dit kan je in deze tijd eenvoudig doen door te doen aan content marketing.

Wanneer je content creëert, kan je deze op je website plaatsen en delen via social media. Hierdoor realiseren potentiële klanten zich dat jij weet waar je over praat en dan zullen ze sneller contact opnemen.

Om goede content marketing te doen, dien je eerst na te gaan welke informatiebehoefte potentiële klanten hebben. Nadat je dit hebt gedaan kan je content maken.

Wij raden aan om verschillende type content te maken voor je website. Ten eerste kan je blog artikelen op je website plaatsen.

Indien je een CMS systeem zoals WordPress gebruikt dan is het eenvoudig om blogs te plaatsen. Mocht je een andere websitesysteem hebben vraag dan aan je webdesigner hoe je blogs kan plaatsen.

Het is essentieel om te zorgen voor content waar mensen echt wat aan hebben. Dus probeer in je artikelen ook echt waarde te geven aan de potentiële klant.

In de praktijk zie je dat het maken van uitgebreidere handleidingen om een probleem op te lossen goed werkt. Een how to artikel is ook iets wat het goed doet op internet.

Wanneer je de content persoonlijker wilt maken, dan kan je overwegen om video’s op te nemen. Hiervoor dien je dan wel goede camera-apparatuur aan te schaffen. Ook kun je een animatievideo laten maken wanneer dit goed bij jouw doelgroep past. Beelden blijven beter hangen dan grote stukken tekst.

Het voordeel van video is dat het minder tijd kost om een goede video te maken dan een uitgebreid artikel te schrijven. Daarnaast krijgt je bedrijf een gezicht en dat vinden mensen prettig.

Tip 2: Zorg voor social proof

Een andere essentiële tip om te zorgen voor meer verkoop via je website is het creëren van vertrouwen bij bezoekers van je website. Dit kan je doen door middel van social proof.

Social proof is in feite de neiging van mensen om keuzes te maken gebaseerd op keuzes die andere mensen maken. Het is een bekend verschijnsel in de psychologie.

Met deze neiging van mensen kan jij je voordeel doen. Dit kan je doen door het opnemen van referenties en testimonials op je website.

Wij raden aan om hier daadwerkelijke foto’s te plaatsen van de klanten waarvan je een referentie op je site meeneemt. Dit geeft namelijk meer vertrouwen dan alleen tekst.

Indien mogelijk kan je ook jouw dienst of product door een andere expert laten endorsen. Hiermee kan je natuurlijk zo creatief zijn als je wilt.

Bij het verkopen van gezondheidsproducten zou je bijvoorbeeld een doctor kunnen vragen om een endorsment. Of wellicht kan je een celebrity strikken die je product of dienst aanprijst.

Zorg er dus voor dat je op de website van je onderneming social proof integreert. Je zult zien dat de verkopen dan flink zullen toenemen.

Tip 3: Je website dient responsive te zijn

Wanneer je om je heen kijkt, zie je dat iedereen internet heeft op ze mobiel. Het is daarom een feit dat je website wordt bekeken door mobiele internetters.

Helaas zie je nog te vaak dat bedrijven een verouderde website hebben. Deze is niet geschikt voor mobiele apparaten omdat het design zich niet aanpast aan het kleinere beeldscherm.

Het gevolg hiervan is dat mensen op hun mobiel de tekst lastig kunnen lezen en constant in en uit moeten zoomen. Dit leidt tot een slechte gebruikerservaring.

En een slechte gebruikerservaring leidt tot frustratie en voor je het weet verlaat de bezoeker je website weer. Een website die niet geschikt is voor mobiel kan je veel klanten kosten.

Vandaar dat het aan te raden is om een responsive design voor je website te laten maken. Responsive betekent dat het design zich aanpast aan het scherm van de gebruiker.

Hierdoor heeft iedereen ongeacht de grootte van het scherm een goede gebruikerservaring. Het gevolg is dat bezoekers eenvoudig de informatie die ze nodig hebben kunnen vinden en dat jij geen klanten misloopt.