7 tips voor het opvullen van een sales vacature

Als bedrijf is het belangrijk dat een vacature snel en goed wordt opgevuld. Soms vereist het echter meer moeite dan je er eigenlijk aan wilt besteden om de juiste kandidaat te vinden. Zeker als het gaat om een sales vacature. Deze vacatures zijn van belang om je bedrijf verder te helpen groeien en uitbreiden. Om te zorgen dat je genoeg sollicitanten hebt kun je verschillende manieren gebruiken om je vacatures op teĀ  vullen.

  1. Om te zorgen voor geschikte sollicitaties op de sales vacature kun je deze uitzetten bij verschillende bureaus. Deze zorgen ervoor dat openstaande vacatures worden ingevuld door de juiste personen te zoeken bij de sales vacature. Daarnaast hoef je hiervoor zelf geen moeite meer te doen, want het bureau regelt voor jou de selectie procedure, wat ervoor zorgt dat jij tijd en geld bespaard en je alleen met echt geschikte personen voor deze functie gaat praten.

 

  1. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat je sales vacature op verschillende websites staat van grote advertentiebanken. Deze grote sites zorgen ervoor dat je vacature sneller gezien wordt dan als je deze enkel vermeld op jouw website.

 

  1. Stuur mensen in je omgeving een bericht met daarin de mogelijkheid om mensen aan te melden voor de vacature. Zo zorg je ervoor dat bekenden van jou ook gaan kijken naar mogelijke versterkingen voor jou bedrijf.

 

  1. Zet hem in de krant. Een van de plaatsen waar nog gezocht wordt naar (lokale) vacatures is de plaatselijke krant of dagblad die mensen door hun brievenbus ontvangen. Gebruik een kleine beschrijving om te zorgen dat duidelijk is wat voor vacature je open hebt staan en welke mensen je zoekt.

 

  1. Zorg voor een heldere en duidelijke omschrijving van de functie, daarnaast gebruik de juiste trefwoorden op je website als in een tijdschrift of krant en zorg voor een consistent en duidelijk verhaal. Je mag wel de tekst aanpassen aan de plaats waar je jouw advertentie gaat plaatsen.

 

  1. Zet naast alle taken ook leuke aspecten van de functie in de advertentie, denk bijvoorbeeld aan een auto van de zaak, vrijmibo, daagjes weg en andere dingen waardoor mensen zich aangetrokken kunnen voelen in jouw advertentie. Denk ook eens via de andere kant, als jij op zoek bent naar een job in de sales, zou jij dan solliciteren op de advertentie die je zelf maakt.

 

  1. Lees voordat je de advertentie gaat plaatsen deze nog eens goed door. Of laat een ander hem lezen en vraag diegene te letten op spreektaal en andere taalfouten. Niemand gaat reageren op een sales vacature waarin verschillende taalfouten staan.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *