Een accountant voor de zakelijke dienstverlening

Wanneer je een zakelijke dienstverlening hebt is een goede boekhouding een must have. Zonder een boekhouding kun je niet weten hoeveel geld je binnen hebt gekregen, hoeveel je moet betalen en wat je moet ontvangen. In dit artikel krijg je meer te weten wat het handige is aan een accountant.

Geen late uren meer

Door het inhuren van een accountant hoef je niet meer tot in de late uren de boekhouding bij te houden. Dit geldt voor onder andere onderzoeks-, uitzend- en reisbureaus. Een voorbeeld van een accountant voor de zakelijke dienstverlening is Doom & Quist. Hier wordt al jouw administratie op een professionele en overzichtelijke manier bijgehouden. Hier wordt ook gewerkt met een beveiligde dashboard waarbij je financiële gegevens heel snel kan bekijken. Zo heb je overal snel overzicht hoe je er voor staat.

Niet alleen boekhouding

Naast boekhouden en administratie bijhouden geeft een accountant ook fiscale adviezen. Een accountant helpt jou dan bij bijvoorbeeld opstellen van belastingaangiften, bezwaar- of beroepschriften voor de Belastingdienst. Ook geven ze duidelijke adviezen als het tijd wordt om van ondernemingsvorm te veranderen om beter op de markt komen te staan, of wanneer je dit zelf hebt aangegeven.

Verschil tussen boekhouder en accountant

Veel mensen denken dat een boekhouder en accountant hetzelfde zijn. Dit klopt in grote lijnen ook. Ze houden allebei de administratie bij, geven adviezen waar het nodig is en zorgen dat je geen problemen krijgt met de Belastingdienst. Het enige grote verschil tussen een boekhouder en een accountant is de titel. De titel ‘Accountant’ is volgens de wet beschermd. Dit betekent dat niet iemand zichzelf zomaar een accountant mag noemen. Dit mag alleen wanneer hij of zij een diploma heeft gehaald bij een gecertificeerde opleiding. Iedereen mag zichzelf wel een boekhouder noemen. Ook al heb je hier geen opleiding voor gedaan.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *