Europese CV

Een hulpmiddel om een CV te schrijven met een Europees format. Sommige werkgevers kunnen je vragen een cv te sturen in een Europese Standaard (Europass Curriculum Vitae). We zullen je leren hoe je dit stap voor stap moet opschrijven.

Europese Curriculum Vitae

De sollicitatiebrief stuur je samen met het curriculum vitae. Er zijn vele voorbeelden beschikbaar hoe je een cv moet schrijven. In Europa is dat in een bepaald format, namelijk de Europass CV. Dit is de Europese Curriculum Vitae voorbeeld. Je kan dit op een aantal formulieren online invullen en printen in minder dan 10 minuten. De website helpt je de nadruk te leggen op persoonlijke vaardigheden en competenties, opleiding en cursussen.

Dit is een standaard model die wordt gebruikt in de Europese Unie.
European CV Model
Eurpean CV model (In het Engels)
Modelle CV europeo (In het Italiaans)
Europese CV model (In het Nederlands)

Op de officiële website kan je dit CV formulier in alle Europese talen invullen: Bulgaars, Tsjechisch, Deens, Duits, Grieks, Engels, Spaans, Ests, Frans, IIslands, Italiaans, Litouws, Lets, Kroatisch, Hongaars, Maltees, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Slowaaks, Sloveens, Fins, Zweeds en Turks.

Er zijn vijf basisprincipes voor een goede CV:
Concentreer je op de essentiële punten (schrijf niet meer dan 3 pagina’s)
Ben duidelijk en simpel (concentreer je op de belangrijke dingen in je studie en werkervaring)
Verander en pas je CV aan op het bedrijf waar je solliciteert.
Wees nauwkeurig in hoe je zaken formuleert (wees simpel en logisch)
Controleer je CV nadat je het hebt geschreven (maak geen grammaticale fouten)

Wees duidelijk

Je zou een lange tijd aan je cv moeten werken. Toch worden CV’s vaak snel geschreven en niet voor een tweede keer gelezen voordat ze worden verzonden: ze worden niet bijgewerkt of geprobeerd te verbeteren. Vergeet niet, wanneer je jouw CV naar een bedrijf hebt gestuurd, moet het de mensen overtuigen om JOU te selecteren – in maar 10-20 seconden- en je hebt er verder niets over te zeggen.

Een goede CV heeft een goede inhoud en alles wat het bedrijf wil lezen (we vertellen je zo hoe je dit moet doen). Probeer jouw CV anders te maken dan alle andere CV’s op het bureau.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *