Ex libris stempels en lakstempels

De ex libris stempel is een handige stempel. Vooral als u veel boeken en andere belangrijke documenten heeft. Ook een  lak stempel is handig om te hebben als bedrijf of gewoon bij u thuis. Hieronder ontdekt u waarom!

Verlies nooit meer belangrijke boeken

Een ex libris stempel is een must in bibliotheken, maar ook voor kantoren en particulieren die boeken uitlenen aan hun klanten of medewerkers, is het handig om te hebben. Met zo’n stempel maakt u een mooie afdruk in uw boeken waarmee u zegt dat het boek van u is. Doordat u de ex libris stempel volledig zelf kunt ontwerpen, beslist u wat er op de stempel komt te staan. Maar het is wel zo handig om de naam van u, uw bedrijf en/of het adres en telefoonnummer erbij te zetten. Dit zorgt ervoor dat u uw boeken niet kwijtraakt. 

Authentieke lak stempel voor verschillende toepassingen

Wilt u als bedrijf een professionele indruk nalaten? Dan is een authentieke lakstempel handig om te hebben. Deze stempel wordt al honderden jaren gebruikt en is nog steeds razend populair. Dat is natuurlijk niet zomaar. Met een lak stempel maakt u prachtige afdrukken met behulp van lak. Dit komt in vele situaties van pas, bijvoorbeeld op diploma’s, certificaten, uitnodigingen e.d. 

Een lakstempel is bijvoorbeeld ideaal om uw brieven mee te bestempelen, maar u kunt het ook gebruiken voor diploma’s en menu’s. Daarnaast komt het van pas als hobbymateriaal. U kunt er bijvoorbeeld huwelijks- en babykaartjes mee versieren of gebruiken in boeken of op verpakkingen!

Lak en ex libris stempels gebruiken

Zowel de ex libris als lakstempel is makkelijk te gebruiken. Bij een lakstempel is het wel belangrijk dat u op voorhand even oefent, zodat u zeker weet dat de afdruk mooi gaat worden. Voor gebruik moet u de lak verwarmen. Dit doet u op een laklepel. Als het gesmolten is, giet u het uit op een papiertje. Daarna drukt u de lakstempel er enkele seconden in. Het beste bewaard u de lakstempel in de koelkast om de hete lak, bij gebruik, sneller te laten stollen.

De boekenstempel werkt net iets anders. Hiervoor wordt er inkt gebruikt. Hoe het precies werkt, hangt af van het model dat u kiest. Een zelfinktende stempel is bijvoorbeeld erg makkelijk om te gebruiken. U kunt er ook snel mee te werk gaan. Bij de blinddruk ex libris stempel moet u gewoon de bladzijde van het boek tussen de stempel leggen en drukken. Een handstempel met een stempelkussen drukt u op een stempelkussen en vervolgens op het boek. De werking is dus net iets anders bij elk soort stempel, maar moeilijk is het nooit!

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *