Hoe beveilig ik een groot pand tegen inbraken?

Ben je de eigenaar van een groot bedrijfspand? Het is erg belangrijk om je bedrijfspand op de juiste wijze te beveiligen tegen het dreigende gevaar van inbrekers. Niet alleen kunnen inbrekers dure en waardevolle voorwerpen onteigenen, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan als er op het moment van de inbraak medewerkers aanwezig zijn. Inbrekers zijn door de jaren heen steeds meer geweld gaan gebruiken om bedrijfspanden binnen te komen, met alle gevolgen van dien. Het beveiligen van grote bedrijfspanden is vaak niet eenvoudig. Denk aan alle ramen die beveiligd moeten worden, nooddeuren die van de juiste beveiliging voorzien moeten worden, enzovoorts. Een slotenmaker kan je hierbij helpen!

Goede sloten voor ramen en deuren

Het beveiligen van een bedrijfspand begint bij het vinden van de juiste sloten voor ramen en deuren. Voor de beveiliging van deuren raadt men doorgaans aan om gebruik te maken van cilindersloten, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Het voordeel aan driepuntsloten is dat dit type sloten op een extra punt met de deurpost verbonden zijn. De vertragende werking van deze sloten is hierdoor groter dan bij de gebruikelijke tweepuntsloten. Voor het beveiligen van ramen kun je bijzetsloten gebruiken. Bijzetsloten vind je in de vorm van insteek- en oplegsloten.

Een alarmsysteem laten installeren

Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van goede sloten voor het beveiligen van ramen en deuren kun je ook kiezen voor de installatie van een alarmsysteem. Het laten installeren van alarmsystemen kun je het beste aan een slotenmaker overlaten. Een slotenmaker kan een risicoanalyse van je bedrijfspand maken en hier de juiste beveiligingscomponenten bij zoeken. Denk aan een bewegingssensor, een elektronische camera, magneetcontacten, enzovoorts. Met een alarmsysteem maak je de kans op een inbraak in huis aanzienlijk kleiner. Inbrekers zullen worden afgeschrikt door een afgaand alarm in je bedrijfspand.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *