Hoe vind ik geschikt personeel?

Heeft u een eigen onderneming of bent u van plan om in de toekomst voor uzelf te gaan werken? Dan zult u in het begin veel werkzaamheden zelf kunnen uitvoeren, maar naarmate de groei groter wordt zal ook de vraag naar personeel komen. Om goed personeel in dienst te nemen is het verstandig om een aantal zaken vooraf goed te regelen. Zo moeten ze aan bepaalde voorwaarden voldoen, maar moet u als onderneming ook een aantal zaken willen en kunnen bieden. Wij hopen u voldoende te informeren, zodat u straks uw onderneming kunt uitbreiden met goed personeel waar u tevreden over bent.

Vraag en aanbod van werknemers

Wanneer u op zoek gaat naar personeel moet het natuurlijk van twee kanten komen. De werknemers kunnen u iets bieden en dit wordt ook voldaan aan de hand van de profielen die zij u toesturen. Om de drempel zo laag mogelijk te houden voor toekomstige kandidaten, kunt u sollicitanten uitnodigen om te solliciteren via mobiel.

Krijgt u een hoop sollicitaties binnen op een vacature die u online heeft gezet? Dan is het verstandig om deze te filteren op de gewenste eisen binnen een functieprofiel. Ervaring, scholing en leeftijd kan hier in worden meegenomen. Natuurlijk zullen jonge studenten een stuk goedkoper zijn, maar in sommige gevallen gaat dit wel ten koste van de kwaliteit van het geleverde werk. Wij raden u aan om vooral de ervaring een doorslaggevende rol te geven, want hierdoor kunt u de kwaliteit van het geleverde werk waarborgen.

Studenten zijn aantrekkelijk

Natuurlijk is het financieel erg aantrekkelijk om studenten in te schakelen en hen te laten werken. Een studentenbijbaan in Tilburg bijvoorbeeld. Tilburg is een stad met enorm veel studenten en deze zijn een veel gevallen wel op zoek naar een bijbaan om hun maandelijkse kosten te dekken. Zorg ervoor dat u studenten in dienst neemt die ook aansluiten op de functie en enige ervaring is altijd handig.