Hoe zit het met de administratie van een eenmanszaak?

De administratie doen van je bedrijf is niet het leukste klusje, desondanks is het gemakkelijk te organiseren met een beetje kennis. De administratie is enorm belangrijk voor je bedrijf en moet kloppen voor de belasting. In een kloppende administratie moet je kunnen aantonen waar alle inkomsten en uitgaven vandaan komen door middel van facturen en bonnen, daarbij zal er ook een winst- en verliesrekening in komen te staan samen met een balans die weergeeft hoe het bedrijf ervoor staat. In dit artikel geven wij je een duidelijk overzicht

over wat je moet weten over de administratie van een eenmanszaak.

Hoe start ik met het opzetten van de administratie?

Op het moment dat je een administratie gaat opzetten voor je bedrijf zal je jezelf niet aan veel regels hoeven te houden. Het is namelijk erg gemakkelijk om een administratie op te zetten voor een eenmanszaak. De enigste regels die je moet volgen gaan over: hoe je een factuur maakt, hoe je aangifte doet aan de belasting, en hoelang de inkomsten en uitgaven bewaart moeten worden. Je kan het beste starten met een winst- en verliesrekening, want

hier kan je de omzetbelasting al mee weergeven. In deze winst- en verliesrekening zullen al je inkomsten en uitgaven moeten voorkomen, daarbij alle ontvangen en gemaakte facturen. Ook moet je een overzicht van alle btw (inkomend en betaald) per percentage maken. En als laatste het privégebruik van goederen en diensten zal je erin moeten neer zetten. Maar niet alleen de omzetbelasting is belangrijk, ook de inkomstenbelasting is van belang.  Deze belasting zal je jaarlijks moeten aangeven. Deze aangifte is voornamelijk net zoals de omzetbelasting gericht op je winst- en verliesrekening. Desondanks kunnen de winst of kosten verschillen door de afschrijvingen en/of subsidie of investeringsregelingen die niet gelijk in de winst- en verliesrekening voorkomen. Voor deze factoren maak je een balans of een jaarrekening.

Hoe werkt de urenadministratie voor een eenmanszaak?

De belastingdienst werkt met 1 belangrijke eis namelijk het urencriterium. Het urencriterium houdt in dat je per kalenderjaar 1225 uur aan werk in je bedrijf moet steken. Dit moet goed bijgehouden worden en voornamelijk wanneer je een ZZP’er bent. Dit kan je vaak toevoegen in een boekhoudprogramma, maar er zijn ook andere urenregistratie programma’s die speciaal gemaakt zijn ervoor.

Kan je administratie het beste zelf doen of uitbesteden?

De keuze of je zelf de administratie wilt doen, of de administratie uitbesteedt in Zevenbergen, Ligt vaak aan enkele criteria, een voorbeeld hiervan is: hoe groot is de onderneming? Op het moment dat je eigenaar bent van een relatief kleine onderneming met weinig klanten is de administratie vaak goed te doen. Wanneer de onderneming groter wordt zal het dan vaak toch wel wat lastiger worden en kan je het beter gaan uitbesteden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *