Ik wil een boerderij overnemen of beginnen. Waar moet ik op letten?

Het kan voorkomen dat je een boerderij wilt overnemen als je in een boerenfamilie bent geboren. Of wanneer je hier erg in geïnteresseerd bent als stadsbewoner bijvoorbeeld. Ook kan het zo zijn dat je je eigen boerderij wilt beginnen. In dit artikel krijg je te weten waar je allemaal op moet letten als je net begint als boer.

 

Weet al wat voor een boerderij het is of wordt

Het is natuurlijk verstandig om te weten met wat voor soort landbouwbedrijf je te maken hebt of te maken krijgt. Je hebt bijvoorbeeld de veeteelt en akkerbouw. Dit zijn de twee meest voorkomende. Wil je bijvoorbeeld meer met dieren werken? Dan is de veeteelt een goede optie voor jou. Je kunt de dieren voor verschillende doeleinden gebruiken: slachterij, fokkerij en melkveehouderijen. Met de akkerbouw kun je van alles verbouwen. Niet alleen de gewassen die je kent (graan, maïs, groente, etc.) kun je verbouwen, maar ook fruit (appel, druiven, citroenen, etc.) en kruiden. Met de akkerbouw is veel meer mogelijk om te verbouwen.

 

Zorg dat je genoeg kennis over landbouw hebt en voor het opzetten van een boerderij

Een boerderij opzetten is niet binnen een dag gebeurt. Je moet genoeg kennis hebben over landbouw. Sommige zijn hier jaren mee bezig om alle technieken onder de knie te krijgen. Volg daarom van te voren een opleiding en neem cursussen tussendoor zodat je niks vergeet en steeds nieuwe dingen krijgt aangeleerd. Ook moet je je boerderij aanmelden. Dit is hetzelfde proces als bij een normaal bedrijf. Weet dus zeker dat je dit wilt doen.

 

Bemachtig de benodigde spullen

Natuurlijk heb je ook spullen nodig om een boerderij te runnen. Een aantal voorbeelden daarvan zijn:

  • Trekkers om over het land te rijden en bakken vol met gewassen naar de loods te brengen om op te slaan of om verwerkt te worden;
  • Transportbanden om de goederen van de bak achter de trekkers in sorteerbakken te verplaatsen;
  • Trechters om boven de sorteerbakken te zetten zodat de goederen er veel makkelijker in zullen gaan.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden wat je nodig zult moeten hebben wanneer je een boerderij wilt starten. De beste spullen die je kunt gebruiken voor op een boerderij kun je kopen op https://vantrier.com/nl/.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *