Je eigen restaurant beginnen? 4 handige tips!

2 augustus 2019 | Blog | By Admin Ondernemersuniversiteit | 0 Comments

Heb jij al jarenlang de droom om een eigen restaurant te beginnen? Dan is het ontzettend leuk en spannend om dit eindelijk in werking te gaan zetten. Om ervoor te zorgen dat je restaurant een succes wordt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Weet dus goed waar je aan begint, zodat het achteraf niet tegenvalt. Kun jij wel wat tips gebruiken bij het starten van je eigen restaurant? In deze blog zetten we een aantal handige tips voor je op een rijtje.

Maak een goed plan

Ten eerste is het belangrijk om altijd goed voorbereid te zijn. Maak dus een plan waarin je alles precies uitstippelt. Doe inspiratie op en bedenk een concept voor je eigen restaurant. Als je informatie opzoekt voor je bedrijfsplan, zul je misschien wel een aantal problemen tegenkomen over bijvoorbeeld regelgeving of licenties. Gezondheid is immers heel belangrijk als het gaat om je eigen restaurant. Ook moet de financiering worden opgenomen in het bedrijfsplan. Het pand, de inrichting en het personeel kosten allemaal geld. Maak dus een goed financieel plan hoe je al deze kosten gaat betalen.

Het belang van de locatie

Het kiezen van de locatie is erg belangrijk. Het pand moet passen bij het idee wat je in gedachten had, de juiste grootte hebben én ook nog eens geschikt zijn om te kunnen omtoveren tot een restaurant. Sluit het pand aan bij de bedrijfsformule? Zit het op een goede locatie in de stad? Het belang van een goede locatie mag zeker niet onderschat worden! De locatie heeft namelijk invloed op hoe je gasten je restaurant gaan ervaren.

Een duidelijk concept met een uniek menu

Voor je gasten kan het verwarring en misschien zelfs frustraties opleveren als je concept niet duidelijk is. Zorg daarom voor een duidelijk restaurant concept met een uniek menu. Om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn, kun je bijvoorbeeld een menu samenstellen wat bestaat uit een mix van oude favorieten en nieuwe, unieke gerechten. Zo kunnen je gasten gerechten kiezen die ze kennen, of ze kunnen zich laten verrassen door iets nieuws!

Inrichten van de keuken

Ook de inrichting van de keuken mag niet worden onderschat. Een goede inrichting van de keuken zorgt er namelijk voor dat de koks hier zonder frustraties en met veel plezier aan de slag kunnen. Het is belangrijk dat je producten vers bewaard kunnen worden in een horeca koelkast en dat het proces efficiënt gaat. Het is dus heel verstandig om een plan te laten maken voor de inrichting van je keuken. Hier kun je namelijk nog heel veel plezier van hebben!

LEAVE A REPLY

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*