Leren én werken

7 december 2015 | Leren | By Admin Ondernemersuniversiteit | 0 Comments

Niet iedereen ziet het zitten om fulltime naar school te gaan. Het liefst zie je dat er direct geld wordt verdiend met wat je doet. Juist dan is een combinatie van leren en werken een interessante optie. Dit kun je bijvoorbeeld realiseren door middel van een MBO opleiding. Leren én werken in de praktijk. Hoe werkt dat nu eigenlijk?

Volg een gerichte vakopleiding

Is het een droom van je om secretaresse of receptioniste te worden en zie je er tegen op om de hele week naar school te gaan zonder dat er geld binnenkomt? Volg dan een MBO opleiding tot secretaresse of receptioniste waarin je school en werk kunt combineren. Tijdens je werkzaamheden wordt je zo goed mogelijk ondersteunt zodat op je werkplek alles op rolletjes loopt. Er zijn diverse aanbieders waarbij je terecht kunt. Dit kan bijvoorbeeld ook een online aanbieder zijn. Meestal werk je 4 dagen en ga je 1 dag in de week naar school.

Werken en leren in de praktijk – Hoe werkt dat?

Natuurlijk is het belangrijk dat je je eerst inschrijft bij een opleiding waarbij je werken en leren kunt combineren. Het leuke is dat je de opgedane kennis direct in de praktijk brengt. Soms kan het best een tikkeltje zwaar zijn omdat je ook in het weekend soms met school bezig bent, maar op deze manier ben je vaak wel verzekerd van een baan na het volgen van een opleiding. Sommige bedrijven bieden ook de mogelijkheid om via hen een erkende opleiding te volgen tot bijvoorbeeld secretaresse of receptioniste.

Subsidie

In verschillende situaties is het voor een bedrijf mogelijk om subsidie te krijgen vanuit de overheid. Daarmee wordt het voor een ondernemer aantrekkelijk gemaakt om jou op te leiden. Deelnemers aan een beroepsbegeleidende leerweg (bbl) krijgen bijvoorbeeld geld vanuit de overheid. Zelfs als je stopt met je opleiding krijgt een bedrijf nog steeds een tegemoetkoming.

Win informatie in bij DUO

Uiteraard loont het ook om eens informatie in te winnen bij DUO. Hier kun je bijvoorbeeld studiefinanciering aanvragen. Als je kiest voor leren en werken gaat dit niet altijd, maar je kunt de situatie altijd voorleggen. Wellicht maakt dit het voor jou gemakkelijker om bijvoorbeeld werken en leren met elkaar te combineren. Over een paar jaar heb je dan in elk geval een erkend diploma op zak en veelal ben je verzekerd van baangarantie!

LEAVE A REPLY

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*