Narrowcasting in het ziekenhuis

Ziekenhuizen maken veel gebruik van narrowcasting, in dit artikel ga ik daarom wat meer vertellen over wat narrowcasting is, hoe dit wordt toegepast in het ziekenhuis en in welke sectoren het nog meer wordt toegepast.

Wat is narrowcasting?

Narrowcasting, ook wel digitale signage genaamd, is het communiceren met uw doelgroep doormiddel van een bericht via schermen. Er zijn verschillende factoren nodig voordat u kunt gaan beginnen met het versturen van berichten. U heeft natuurlijk een scherm nodig waarmee u de boodschap kan gaan streamen aan uw doelgroep.

Het scherm moet wel voldoen aan de voorwaarden, maar dat ligt natuurlijk ook wat voor eisen u zelf stelt aan de kwaliteit van het scherm en wat u voor boodschappen u wilt gaan versturen aan uw doelgroep. Neem gerust even contact op om te mogelijkheden te bespreken. Naast het scherm om berichten mee te laten zien moet u ook een laptop of computer hebben die u in verbinding kan stellen met het desbetreffende scherm via deze computer of laptop het versturen.

U heeft daarnaast als laatste nog een software nodig waarin u goede, mooie en leuke boodschappen kunt ontwikkelen en streamen naar het beeldscherm. Er zijn veel verschillenden bedrijven en programma’s waarmee u dit kunt doen, bekijk daarom goed wat de mogelijkheden, kosten en voordelen zijn.

Narrowcasting in het ziekenhuis

In het ziekenhuis wordt er ook best wel veel gebruik gemaakt van dit soort communiceren. Naast het entertainen van de mensen die aan het wachten zijn hebben de schermen nog meer functies. Schermen geven informatie aan bezoekers, medewerkers en patiënten. Ze kunnen de juiste kamers of afdelingen waar ze moeten zijn maar ook informatie over het ziekenhuis. Zo kunt u zonder moeite en heel veel tijd van medewerkers toch heel snel de juiste informatie doorspelen aan uw doelgroep. Ik heb gewerkt met een wachtkamer tv met LG digitale signage en onze patiënten vonden het allemaal erg mooi en goed werken. Daarnaast was ook alle benodigde informatie op de schermen te vinden.

Narrowcasting in andere sectoren

In verschillende sectoren wordt er gebruik gemaakt van narrowcasting en ook nog met allemaal een verschillend doel. Zo wordt er bijvoorbeeld op Schiphol er gebruik van gemaakt om alle reizigers informatie te geven over hun vluchten en of er bijvoorbeeld vertragingen zijn of gate wijzingen.

Bij de retail wordt er ook erg veel gebruik gemaakt hiervan. Zo kunt u modellen in de kleding van de winkel zien, aanbiedingen zien en ook verschillende combinaties die u zou kunnen kopen. Veel van de ondernemers proberen hiermee klanten naar hun winkels te trekken en overtuigen tot koop.

In supermarkten wordt er ook veel gebruik gemaakt van narrowcasting om aanbiedingen of voorraden aan de klanten te laten zien. Zo kunt u via een redelijk goedkope, makkelijke en efficiënte manier om dit aan uw klanten te laten zien.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *