Outplacement: een nieuwe start

Wat is outplacement precies en voor wie is het mogelijk interessant om hier wat verder op in te lezen? Outplacement refereert naar professionele begeleiding bij het zoeken naar een nieuwe baan buiten de huidige organisatie onder begeleiding van een coach. Een outplacement traject wordt meestal aangeboden om de volgende redenen: een reorganisatie van het bedrijf, een onoplosbaar arbeidsconflict, ontslag of als iemand vastloopt in zijn carrière. Afhankelijk van de reden waarom je aan outplacement begint, is het mogelijk dat dit gepaard gaat met bepaalde emoties. Bijvoorbeeld: iemand die ontslagen is zal het traject ingaan met negatieve gevoelens rondom het ontslag. In dit artikel kan je lezen wat het outplacement traject inhoudt, en waarom je dit als iets positiefs kan beschouwen. 

Hoe werkt outplacement?

Outplacement maakt gebruik van een persoonlijke aanpak en dit komt natuurlijk omdat ieder mens en iedere situatie uniek is. Bij outplacement heb jij vooral invloed op hoe een traject zal verlopen en hoe deze wordt ingevuld. Een traject kan bestaan uit verschillende elementen zoals huiswerkopdrachten, coaching sessies en trainingen. Een traject begint altijd met een intakegesprek om de verwachtingen van de persoon te bespreken en op basis hiervan een plan van aanpak te bedenken. 

Hoe ziet een traject eruit?

Een outplacement traject bestaat meestal uit 4 verschillende fasen maar afhankelijk van je situatie en jouw behoeften wordt er meer of minder aandacht besteed aan bepaalde fasen. 

  1. Transitie: Doordat outplacement vaak het gevolg is van een negatieve gebeurtenis zoals een arbeidsconflict, reorganisatie of ontslag, is het belangrijk dat er even tijd wordt genomen om stil te staan bij de emoties van de persoon. Het is natuurlijk niet gek dat dit gepaard kan gaan met negatieve emoties en het is belangrijk dat dit wel verwerkt wordt. 
  2. Zelfonderzoek: Het maken van een nieuwe start kan als lastig ervaren worden maar het is belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen over wie jij bent, wat je wilt en waar jouw talenten liggen. Het is belangrijk om na te denken over deze vragen omdat dit het zoeken naar een nieuwe baan makkelijker maakt. Voor degenen die het toch lastig vinden om hier antwoorden op te geven, is het een optie om een beroepskeuzetest te overwegen. 
  3. Sollicitatietraining: Onder begeleiding van een coach wordt er aandacht besteed aan het proces van solliciteren. Het kan namelijk een lange tijd geweest zijn sinds je dit hebt gedaan en in die tijd kan er van alles veranderd zijn waar je je niet bewust van bent. Samen met je coach zul je vragen beantwoorden met betrekkingen tot het vinden van vacatures, het opstellen van een goede CV en wat je beter wel of niet kunt zeggen tijdens een interview. 
  4. Zoektocht naar een baan: In deze fase zul je wat je geleerd hebt gaan toepassen, je gaat namelijk op zoek naar vacatures en gaat solliciteren. Zelfs in deze fase is je coach beschikbaar voor mentale ondersteuning of als je hulp nodig hebt om passende vacatures te vinden. Het fijne aan outplacement is dat je er niet alleen voor staat!

Bron: all4people.nl

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *