Personeelszaken oplossen

Grote bedrijven met veel medewerkers hebben vaak een goede HR-afdeling die personeelszaken regelt maar ook bijvoorbeeld nieuwe mensen aanneemt. Roosters maken is voor veel bedrijven vaak een uitdaging en zeker bij bedrijven die werken met parttimers en losse krachten. Grote bedrijven die werken met veel zzp’ers hebben gemiddeld meer te maken met verzuimende werknemers dan bedrijven die werken met vaste contracten en fulltimers.

Wat kan je doen als werknemers een loopje met je nemen?

Bedrijfsleiders die te maken hebben met losse krachten merken vaak dat medewerkers die net niet genoeg binding voelen met het bedrijf het niet zo nauw nemen met bijvoorbeeld ziek melden, verlof aanvragen of vakanties opnemen. Werknemers hebben veel rechten die zijn vastgesteld door veel verschillende organisaties maar als bedrijf kan je toch op je strepen gaan staan en sancties invoeren.

Loonsanctie

Een bedrijf kan bijvoorbeeld een medewerker dwingen weer aan het werk te gaan door te dreigen met het ontbinden van het contract maar er zijn ook maatregelen zoals bijvoorbeeld een loonsanctie invoeren. Je kunt als bedrijf een loonsanctie geven, dan wordt het loon van de werknemer bevroren totdat er een oplossing is gevonden voor de problemen die zich voordoen tussen werknemer en werkgever

Hulp

Als bedrijfsleider of directeur kan je niet van alle zaken kennis hebben en daarom is het verstandig om een organisatie of bedrijf te betrekken bij zaken als deze. Bedrijven die zijn gespecialiseerd in problemen als dit hebben vaak meer kennis over deze zaken en kunnen bedrijven goed begeleiden in processen als dit.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *