Projectplanningtool voor de buitendienst nodig?

Is de buitendienst van uw organisatie ook altijd op pad? Dat is natuurlijk de bedoeling. Hoe vaker zij buiten de deur zijn, hoe effectiever u als organisatie bent. Het kan echter een hele klus zijn de buitendienst in goede banen te leiden. Vooral als uw buitendienst omvangrijk is en actief is in een groot deel van Nederland of Europa, is het de uitdaging alles onder controle te houden. Gelukkig zijn er een aantal zaken die u kunt doen, om uw buitendienst zo effectief en efficiënt mogelijk in te zetten. Maak bijvoorbeeld gebruik van een projectplanningtool voor de buitendienst. Door personeelsplanning van de buitendienst te organiseren met slimme software bespaart u tijd en geld, en minimaliseert u de kans op het maken van fouten. U plant uw medewerkers nooit meer op dezelfde klus of klant in, en u zorgt ervoor dat u precies weet waar uw medewerkers zijn. Valt er iemand uit door ziekte? Dan ziet u meteen welke medewerker de klus over kan nemen. U hoeft met een projectplanningtool nooit meer handmatig bij te houden wie waar is, wie waar naartoe gaat en wat er besproken is bij een afspraak. Dat wordt geautomatiseerd met een personeelsplanning buitendienst.

Projectplanning beter organiseren

Je bent je bedrijf begonnen omdat je goed bent in het leveren van een product of dienst, niet omdat je in de wieg bent gelegd voor projectplanning. Toch is projectplanning essentieel als je je organisatie soepel wilt laten werken. Een projectplanningtool kan je hierbij helpen. De beste tools stellen bijvoorbeeld een digitaal projectplanbord beschikbaar, en laten jouw systemen naadloos aansluiten op je nieuwe tool. Je kunt daarmee ook taken wegzetten en delegeren, en altijd real time inzien wie zich waar bevindt. Je medewerkers kunnen zelf hun klussen inplannen of uren registeren. Koppel dit bijvoorbeeld aan je facturatieprogramma, zodat je geïnvesteerde uren direct terug te zien zijn op de factuur aan de klant. Met slimme integratie automatiseer je een groot aantal werkzaamheden, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere zaken. Je projectplanning loopt soepel en je voorkomt problemen, in plaats van steeds maar brandjes te blussen.

Werk online

De beste projectplanningtools die op dit moment beschikbaar zijn werken allemaal in de cloud. Zo kun je online werken, direct je gegevens bijwerken en communiceren met je werknemers en klanten. Personeelsplanning voor de buitendienst vereist immers snel schakelen. Geen dag is hetzelfde, er is altijd wel iets aan de hand. Maak het jezelf ook wat makkelijker met een handige projectplanningtool en automatiseer je personeelsplanning buitendienst vandaag nog. Door voor online te kiezen, investeer je meteen in de toekomst. Je integreert bestaande tools eenvoudig met jouw online projectplanning, zoals e-facturatie of je online urenregistratie.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *