Tips bij het vinden van het juiste incassobureau

Worden jouw rekeningen maar niet betaald? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend! Misschien heb je al van alles geprobeerd, maar je bent ten einde raad. In dat geval kun je een incassobureau inschakelen om de vordering alsnog voor je te innen. Er zijn namelijk een aantal redenen waarom een incassobureau zo goed werkt. Zo is er sprake van een schrikeffect en laat je zien dat je professioneel bent. Ook kan een incassobureau voor wat extra snelheid zorgen en je tijd besparen door je werk uit handen te nemen. Maar hoe vind je nou een goed incassobureau? In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Ga op zoek naar referenties van klanten

Referenties van klanten zijn ontzettend belangrijk als het gaat om het kiezen van een goed incassobureau. Kijk bijvoorbeeld online op onafhankelijke, betrouwbare platformen. Kijk bijvoorbeeld of er reviews zijn over de werkwijze van het bedrijf en over contact met klanten. Ook klachten zijn heel waardevol bij het kiezen van een incassobureau. En vraag ook eens rond in je eigen netwerk. Misschien krijg je hier wel de ultieme tip! Vraag vooral ook of je goed advies krijgt, of het incassobureau persoonlijk is en hoe ze omgaan met je debiteuren.

Werkwijze van het incassobureau

Ook de werkwijze van het incassobureau is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Hoe lang duurt de incassoprocedure? Hoe verloopt de communicatie? Hoe wordt de rekening opgesteld? Wat is het slagingspercentage? En wat gebeurt er in geval van een kruisbetaling? Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden als het gaat om het inschakelen van een incassobureau.

Check het incasso keurmerk

Om een incassobureau te kunnen beginnen, heb je geen speciale opleiding of titel nodig. Het wil dus helemaal niet zeggen dat elk incassobureau goed werk levert. Incassobureaus kunnen zich aansluiten bij de Nationale Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen. Kies dus altijd voor een incassobureau wat is aangesloten bij het NVI, omdat je zo in ieder geval zeker bent van het keurmerk.

No cure no pay of vaste tarieven

No cure no pay klinkt ontzettend aantrekkelijk. Jij hoeft niks te betalen zolang de vordering op de debiteur te verhalen valt. De kosten van de vordering tel je namelijk gewoon op bij de oorspronkelijke incasso. Maar wat als er bij je debiteur weinig of niks te behalen valt? Je debiteur kan bijvoorbeeld failliet zijn of naar het buitenland zijn gevlucht. In dat geval is het natuurlijk wel heel vervelend als je zelf moet opdraaien voor de kosten van de incasso. Denk daarom goed na of het niet verstandiger is om te kiezen voor incassobureau wat werkt met vaste tarieven. Zorg er in ieder geval voor dat je duidelijke afspraken maakt over de kosten, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *