Waar moet je op letten bij het investeren in obligaties?

Investeren in aandelen of obligaties kan behoorlijk riskant zijn. Er bestaat immers altijd een kans dat je een groot deel van je investering kwijt zal raken! Toch zijn er veel ondernemers die een deel van hun omzet investeren, om zo een hoger rendement te behalen dan een spaarrekening hen biedt. Dit extra rendement kan geïnvesteerd worden in nieuwe machines, een grotere kantoorruimte, enzovoorts. Om te voorkomen dat je tegen grote verliezen aanloopt, is het belangrijk om je vooraf goed in te lezen in de mogelijkheden die je hebt bij investeringen. Weet je bijvoorbeeld precies te vertellen wat de voor- en nadelen van obligaties en aandelen zijn?

 

Let op de rente bij obligaties

Bij obligaties behaal je een bepaald rendement door de rente die voor de obligaties aangeboden wordt. Een obligatie is een lening die je aan een bedrijf of overheid verstrekt en die na een vaste periode moet worden afgelost door de organisatie of staat. Je weet bij een obligatie dus precies waar je aan toe bent. Om verschillende obligaties met elkaar te vergelijken kun je naar de rente kijken die geboden wordt. Des te hoger de rente is, des te hoger zal ook je rendement zijn. Het kan echter zijn dat een hogere rente te verklaren valt door een hoger risico wat je loopt.

 

Lees de voorwaarden van obligaties door

Naast het bestuderen van de rente van obligaties, is het minstens zo belangrijk om naar de voorwaarden van obligaties te kijken. Lees bijvoorbeeld de voorwaarden van Kronos obligaties eens door. Hierin vind je precies welke voorwaarden er aan het verstrekken van de obligaties worden gesteld. Kronos BV staat er onder meer om bekend dat deze organisatie obligaties tegen een hoge rente aanbiedt. Zo is het met de obligaties van Kronos mogelijk om op termijn een fraai rendement te genereren.