Zelf facturen opstellen of hulp inschakelen?

Je hebt net je studie afgerond en besluit als ZZP’er de arbeidsmarkt op te gaan. Afhankelijk van de branche waarin je actief wilt zijn is dat natuurlijk een goed streven, omdat je dan eigen baas bent. Echter moet je als freelancer wel alles zelf regelen, waaronder de administratie. Zo dien je na elke opdracht een factuur te sturen naar de opdrachtgever. Hier gaat natuurlijk wel tijd in zitten, helemaal als je voor veel verschillende opdrachtgevers werkt. In zo’n situatie zou je dit ook uit handen kunnen geven aan een payroll bedrijf. Nu komt waarschijnlijk de vraag wat dit voor bedrijf dit is en welke voordelen dat voor jou heeft. In dit artikel gaan we daar kort bij stilstaan.

Wat is payrolling en wat zijn de voordelen hiervan?

Kort gezegd is payrolling het uit handen geven van administratieve taken. Alle werkzaamheden rondom de lonen worden voor jou geregeld. Natuurlijk bepaal je zelf nog steeds voor wie je werkt en wat je hier aan verdient. Voor jou verandert er dus niets, alleen dat deze zaken nu door een ander wordt geregeld en jij kunt doen met waar je goed in bent. Je hoeft dus geen opdrachtgevers achter hun kont aan te zitten als ze de factuur nog niet hebben voldaan. Dat is nu de zorg van het payroll bedrijf.

Een ander groot voordeel is dat je dezelfde mogelijkheden hebt als vaste medewerkers als het gaat om sociale verzekeringen en dergelijke. Het is dus zeker de moeite waard om eens na te denken over de mogelijkheid om een payroll bedrijf in te schakelen.

Wat kost een payroll bedrijf?

Wellicht zit je er serieus over na te denken om een payroll bedrijf in te schakelen, alleen rest nu nog de vraag wat het gaat kosten om zo’n organisatie in de arm te nemen. De meeste payroll bedrijven werken op basis van een vergoeding. Vaak is dit een percentage van het totale factuurbedrag wat jij naar een opdrachtgever gaat sturen. Het is dus niet zo dat je tientallen of honderden euro’s kwijt bent. Om dit zeker te weten is het goed om hier navraag over te doen bij het desbetreffende payroll bedrijf.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *